Mikroinjektionsbehandling af karsprængninger på ben
Karsprængninger på benene er trådlignende blodårer, der ligger helt overfladisk i huden, enten enkeltvis eller som områder med blå eller lilla misfarvning. De ses ofte sammen med åreknuder og kan også opstå efter en åreknudeoperation.
Behandling
Karsprængninger på ben behandles bedst med mikroinjektioner. Det foregår med en meget lille nål, der føres ind i den tynde åre, hvorefter der sprøjtes væske, Aethoxysclerol ind i åren. Væsken irriterer karvæggen og får den til at gå til grunde, hvorefter blodkarret bliver absorberet af kroppen.
Absorptionen tager mellem 2 og 12 mdr., afhængigt af størrelsen på blodkarret. Smør gerne som lokalbedøvende lidokain gel/salve henover karsprængninger en time inden behandlingen, hvis du som de fleste ikke er vild med at blive stukket. Man må ikke være gravid under behandlingen.
Komplikationer
Af og til kan der dannes en blære ved indstiksstedet. Denne forsvinder af sig selv og kræver ikke behandling. I sjældne tilfælde kan der opstå et sår, som oftest ikke kræver behandling. Ved behandling af fødder og ankler kan der opstå hævelse og ømhed i en periode. I sjældne tilfælde kan der komme årebetændelse, som evt. skal behandles med en salve, hvis den er overfladisk, eller med blodfortyndende medicin, hvis den ekstremt sjældent opstår i de dybe vener.
Sidstnævnte viser sig ved smerter og hævelse af benet. Opsøg klinikken, hvis du er i tvivl.
Efter behandlingen
Man må gøre, hvad man har lyst til, og behøver ikke tage nogle hensyn. Der er ingen restriktioner i forhold til solbadning – man skal blot beskytte huden, som man plejer med normal solfaktor.
Resultat
Karsprængningerne kan forsvinde helt eller blive mindre synlige. De lidt større kar kan blive mørke og mere afgrænsede, inden de forsvinder.
Der kan dannes brune skygger eller streger, hvor karret har været. Disse forsvinder oftest helt, men det kan tage op til ca. 12 mdr. eller mere.
Almindeligvis må man regne med 2-3 behandlinger, evt. flere hvis man har mange karsprængninger. Der kan godt komme nye karsprængninger både i de omkringliggende omgivelser og andre steder på benene. Da vi er forskellige, responderer vi ikke ens på behandlingen. Vi kan derfor ikke give garanti for resultatet, men gør vores bedste for, at du skal blive tilfreds.
Hvem kan ikke behandles?
Har tendens til at danne blodpropper i de dybe vener
Lider af svær åreforkalkning
Har kronisk lever- eller nyresygdom
Lider af svært forhøjet blodtryk
Lider af svær astma
Har diabetes (sukkersyge)
Er i behandling med Antabus
Er gravid eller ammer
Lægen vurderer ved forundersøgelsen, om du kan behandles med mikroinjektionsbehandling.