Print Friendly, PDF & Email

Vejledning for patienter ønskende ultralydsskanning af pulsårer

 

Benenes pulsårer

NYHED! Tjek for blodomløb i ben

Skyldes dine smerter i ben åreforkalkning? Få tjekket dit blodomløb i benene.

Struckmanns Klinik tilbyder ny undersøgelse

Som noget nyt tilbyder Struckmanns Klinik nu også en undersøgelse, der afdækker åreforkalkning i ben. Undersøgelsen henvender sig til dig, der har problemer med blodomløbet i dine ben.

Har du smerter i ben?

Får du ondt i benene, når du går eller i fødderne når du ligger i sengen om natten? Har du kolde ben eller sår, der har svært ved at hele? Så kan det skyldes dårligt blodomløb som følge af åreforkalkning.

Åreforkalkning kan føre til koldbrand og amputation

Ubehandlede smerter i ben og arme som følge af åreforkalkning kan føre til koldbrand og amputation. Men opdages åreforkalkning i tide, kan du med ændret livsstil, mere motion og evt. kolesterolmedicin eller anden behandling mindske dine gener og minimere din risiko for alvorlige komplikationer.

Hvorfor blive undersøgt?

Vores undersøgelse kan afdække, om åreforkalkning er årsagen til dine gener i ben og arme, så du kan forebygge eller sætte ind med den rette behandling i tide og undgå at miste en tå eller en fod.

Undersøgelsen består af ultralydsscanning, blodprøver og blodtryksmålinger, personlig konsultation med speciallæge i kredsløbssygdomme samt en snak om resultatet af undersøgelsen, speciallægens vurdering og anbefalinger til, hvad du bør gøre.

Halspulsåre skanning med ultralyd

Er du nervøs for blodpropper til hjernen? Åreforkalkning i halspulsåren kan være årsag til blodpropper i hjernen, slagtilfælde også kaldet. Vi kan tilbyde ultralydsskanning af halspulsåren for at udelukke åreforkalkning.

Åreforkalkning: Folk, der ryger, er arveligt disponeret, har forhøjet blodtryk, kolesterol eller sukkersyge er i risiko for åreforkalkning i pulsårerne. Halspulsåren er en god markør for, om der er åreforkalkning, i pulsårerne i resten af kroppen, men også om der er risiko for blodpropper herfra.

 

Aorta skanning med ultralyd

Er du nervøs for forstørrelse eller forkalkning af din hovedpulsåre, aorta i maveregionen, kan vi tilbyde ultralydsskanning heraf.

Aortaaneurisme: Mange søger skanning pga. slægtning, der er død af aortaaneurisme – en udposning på hovedpulsåren. En sådan udposning er arvelig og forstørres ved samtidig rygning og forhøjet blodtryk.

Åreforkalkning: Folk, der ryger, er arveligt disponeret, har forhøjet blodtryk, kolesterol eller sukkersyge er i risiko for åreforkalkning i pulsårerne, hvoraf aorta er den største i kroppen.

/Marie-Louise Moes Struckmann, tidl. Grønholdt, læge, karkirurg,
dr.med., phd med 27 års forskning i åreforkalkning