Jan Struckmann er uddannet læge fra Københavns Universitet i 1979 og har gennemgået en bred uddannelse på de Københavnske sygehuse i mavetarmsygdomme, almen kirurgi og karkirurgi.

Jan Struckmann blev udnævnt til overlæge allerede i 1993 først på Frederiksberg Hospital og derefter på Herlev Hospital. Hans ansvarsområde var lever – og galdevejs kirurgi samt kirurgisk ultralydscanning. Har var desuden chef for den sammedagskirurgiske funktion og Uddannelses Ansvarlig Overlæge for afdelingens reservelæger.

Jan Struckmann er forfatter til en omfattende videnskabelig produktion og har været flittigt brugt som foredragsholder, underviser på postgraduate kurser og som forfatter til lærerbøger om almen kirurgiske sygdomme.

Jan Struckmann blev dr. med. i 1993 på en afhandling om plethysmografiske undersøgelser af Muskel Vene Pumpen. For dette arbejde har han modtaget to hæderspriser fra Dansk Kirurgisk Selskab.

Jan Struckmann er blevet optaget som medlem i to videnskabelige selskaber i USA : SSAT (Surgical Society of The Alimentary Tract) og American Venous Forum. Jan Struckmann er æresmedlem af det Thailandske Kirurgiske Selskab.

Jan Struckmann har gennem de sidste 8 år været formand for Danske Kirurgers Organisation DKO og er associeret medlem af bestyrelsen for Dansk Kirurgisk Selskab.

Funktion

Jan Struckmann har ledet klinikken de sidste 18 år.


06.10.2019.
Version 2